Reclamebureau Rotterdam

Infographic laten maken: De kracht van kleuren

Door André Snoei en Helma van den Berg

Kleurgebruik is van essentïeel belang bij een leerzame infographic laten maken

Kleur maakt ons leven mooi. Met infographic design kun je door het gebruik van kleur zaken benadrukken of juist verbloemen. Maar, hoe draagt kleurgebruik bij aan beter leren in een infographic? Wij gebruiken kleur heel bewust bij het maken van onze infographics. Daarbij starten we altijd met de huisstijl van de opdrachtgever. Op basis van kleurtheorie en onderzoek  maken we op maat een kleurenschema die past bij jouw bedrijf. Hoe we dit doen? onderstaand 6 punten op een rijtje. Bekijk onder de tekst ook de infographic: De kracht van kleuren in (e)learning infographics.

De belangrijkste zaken op een rijtje:

1. Kleurgebruik bij het maken van een een (e)learning infographic om de aandacht te trekken

Kleur kan verveling en passiviteit verminderen. Talrijke studies hebben aangetoond dat wanneer ontwikkelaars kleuren gebruiken om een ​​bepaald kenmerk te benadrukken de aandacht toeneemt. Hierdoor worden feiten en cijfers beter onthouden. Warme kleuren bereiken dit doel het beste. Vooral rood valt bij zorgvuldig gebruik op en trekt onmiddellijk de aandacht.

2. Met kleur in een infographic verbeter je de leesbaarheid

Kleurgebruik kan de leesbaarheid van de content van de infographic met wel 40% verbeteren. Zwart op wit is het makkelijkste leesbaar maar harde kleuren (rood, oranje en geel) zijn beter zichtbaar. Harde kleuren hebben de eigenschap objecten groter en dichter bij te laten ervaren. Zachte kleuren (violet, blauw en groen) zijn minder zichtbaar en zorgen dat objecten kleiner en verder weg lijken.

3. Maak gebruik van strategische kleuren

Wees spaarzaam met sterke, heldere en opvallende kleuren in je infographic. Hiermee voorkom je dat teveel onderwerpen tegelijk om aandacht vragen en je het tegenovergestelde bereikt. Gebruik één of hooguit twee signaalkleuren voor een optimale werking. Vermijd neonkleuren omdat die al snel onprofessioneel lijken.

4. Verbeter het begrijpen en leren door kleurgebruik in een infographic

Het Instituut for Colour Research bevestigde dat kleurgebruik voor 55 tot 78% verbetering kan zorgen bij leren en begrijpen. Andere studies hebben ook aangetoond dat gekleurde afbeeldingen meer herinnerd worden dan zwart wit. De meeste ondervraagde mensen konden meer afbeeldingen herinneren als ze gekleurd waren in tegenstelling tot zwart wit.

5. Kies de juiste kleurencombinatie voor je infographic

Bij het vormgeven  van e-learning infographics kun je het beste werken met een kleurenschema van drie kleurtonen. Dit is voldoende om visueel de interesse te wekken zonder overweldigend te zijn. Een triadisch kleurenschema op basis van het kleurenwiel levert daarom gegarandeerd goede resultaten op. Houd je  met het ontwerpen van een infographic aan de 60-30-10% verhouding regel voor een optimale verhouding van de kleuren.

6. Gebruik kleur op basis van betekenis

Gebruik warme kleuren in je infographicom te stimuleren: Rood vestigt de aandacht, en wordt vaak gebruikt voor call-to-action (CTA). Oranje, eveneens CTA, voorkomt verveling. Geel markeert dingen die onthouden moeten worden en stimuleert mentale activiteit. Gebruik koele kleuren in je infographic om te kalmeren: Blauw als iets te ingewikkeld lijkt, Groen is rustig voor de ogen en vertegenwoordigt evenwicht en is goed te gebruiken in combinatie met een andere kleuren.

Ook een (leerzame) infographic laten maken?

Mail ons voor vrijblijvend advies op snoeiv@me.com

Geschreven door: André Snoei, (Snoei Vormgeving / Het Illustratiekantoor) Senior visual designer en Helma van den Berg (Let’s Learn), microlearning expert.

Gebruikte bronnen:
Connie Malamed: Visual design solutions, ATD Press (2015)
The Psychology of Color: How Do Colors Influence Learning?
Color Psychology: Use Warm Hues to Energize Your eLearning
6 Ways Color Psychology Can Be Used to Design Effective eLearning

 

Infographic laten maken

verhaal in beeld infographic laten maken freelance illustrator-rotterdam animatie laten maken rotterdam-560px

Infographic laten maken. Jouw verhaal in beeld met infographics

Door Gastblogger Andrea Dronk

We leven in een visuele wereld. Via verschillende media komt er enorm veel informatie op ons af. We worden gedwongen om die informatie selectief op te nemen en te onthouden. Tegenwoordig moet content snel en bondig getoond worden en daar spelen infographics goed op in. Beeld spreekt in dat opzicht meer dan tekst. Hierdoor trekt een infographic eerder de aandacht. Belangrijke informatie wordt sneller geconsumeerd. Infographics werken op papier en online. Precies daar waar je doelgroep zich bevindt. Wij vertellen je in deze blog hoe een infographic je helpt om jouw verhaal snel en doelgericht te presenteren.

Versimpelen van complexe verhalen
Als we het helemaal plat slaan is een infographic een visuele weergave van informatie. Het is een slimme en snelle manier van informatie weergeven. Of dat nu situaties, processen, diensten of resultaten zijn, veel data en gegevens zijn geschikt om visueel te vertalen naar een infographic. Complexe verhalen worden op een begrijpelijke manier getoond aan de gewenste doelgroep. Een infographic kan daarom een heel artikel of rapport vervangen of aanvullen als samenvatting. Tegenwoordig is het aanbod van content groot op social media, websites en platforms. Je hoeft maar een willekeurige app op je smartphone te openen, of er komt een grote hoeveelheid content op je af. In tekst, beeld en video. Als die informatie nu gebundeld en overzichtelijk is, helpt dat al veel om de achterliggende boodschap te begrijpen. Infographics vertellen in één visual waar je jouw doelgroep over wilt informeren. Met als resultaat dat de gemiddelde lezer direct snapt wat je bedoelt en de informatie sneller tot zich neemt.

Volledig in jouw herkenbare huisstijl.
Infographics zijn volledig naar huisstijl in te richten. Jouw gebruikelijke beeldtaal, die herkenbaar is voor de doelgroep, wordt toegepast in de visual. Dat gaat verder dan alleen een logo. Kleuren, vormen, typografie, er komt veel meer bij kijken. Door herkenbare elementen te verwerken in de infographic, wordt er op een subtiele manier uitgenodigd om verder te lezen. Te veel tekst kan al snel afleiden, net als een te druk ontwerp. Een infographic moet juist de informatie versimpelen via een aantrekkelijk design. De essentie is in één oogopslag duidelijk door gebruik van kleuren, getallen, pijlen, woorden of korte zinnen. Vormgeving en de feitelijk data vormen samen een daadkrachtige infographic. André Snoei zoekt samen met jou naar een geschikte stijl: illustratief, fotografisch, schematisch of schetsmatig.

Infographic laten maken?
Jouw verhaal, boodschap of resultaten in een overzichtelijke infographic? André Snoei vertaalt jouw wensen naar visuele content. Infographics zijn dé manier om de essentie beeldend en accuraat weer te geven. Benieuwd naar wat wij al hebben mogen realiseren voor onze klanten? Neem een kijkje in onze portfolio.

5 tips infographic laten maken

infographic-laten-maken-freelance-illustrator-rotterdam-animatie-laten-maken-rotterdam-letslearn-560px

 

5 tips infographic laten maken. In deze bijzondere tijden willen medewerkers graag helpenmet het inwerken van collega’s. Daarbij is de smartphone een goede tool. Hier 5 tips die helpen bij het filmen in een infographic. Letslearn! heeft door ons een infographic laten maken

Character Style sheet

CHARACTER-SHEET3

Character Style sheet.Character/style sheet met retro kleurenschema, voorbereid voor uitleganimatie, dus inclusief scharnier- draaipunten voor After Effects. In eerste instantie te gebruiken voor Infographic. Had deze nog op de plank liggen en kan er nu eindelijk wat leuks mee doen. hashtag#zinommeeaandeslagtegaan hashtag#lekkerbezig.

Wilt u een infographic laten maken? neem contact op, bel0643001553 of mail: snoeiv@me.com
Meer characterdesign voorbeelden zien? kijk dan op mn dribbble account http://snoeiv.dribbble.com

Intervence Brochure ontwerp

Intervence Brochure ontwerp. Recente brochure gemaakt voor Intervence Zeeland. Ieder kind veilig.
Soms lukt dat (tijdelijk) niet of niet meer. Intervence versterkt gezinnen met kinderen die ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd en waarvoor veiligheid ontbreekt en niet vanzelfsprekend is. We beschermen kinderen tegen een onveilige thuissituatie of tegen zichzelf. We doen dat met en aanvullend op de eigen kracht van het gezin, pleeggezin en omgeving. De missie van Intervence is dan ook: ieder kind veilig. Wij maakten met veel plezier de brochure.

credits:
André Snoei, Marco Reijken: ontwerp
André Snoei: Illustratie
Hamed Fahimi: Account

 

intervence-corporate-brochure-snoei-vormgeving-reclamebureau-rotterdamb-

 

Plattegrond NS 175 jaar

Plattegrond NS 175 jaar. SpoorParade Amersfoort was van 16 t/m 21 oktober 2014 een bijzonder evenement over techniek en innovatie, over de mensen van het spoor, de reizigers en over nog heel veel meer. Gemaak in Adobe Illustrator.

Bekijk afbeeldingen van de plattegrond HIER

NSPLATTEGROND_illustratie-snoei-vormgeving-grafisch-ontwerpbureau-blog1

The Green Village

The Green Village. Design voorstel/richting. Uiteindelijk is toch gekozen voor een wat meer conservatieve aanpak qua grafisch ontwerp. Ontwerp iconen, huisstijl, Magazine design, uitnodiging en poster.

Bekijk hier de presentatie van Snoei Vormgeving thegreenvillage

greenvillage-snoei-vormgeving-grafisch-ontwerpbureau

I Believe Boksschool huisstijl

I Believe Boksschool. Afgelopen zaterdag was de opening van de boksschool I Believe in Rotterdam. Snoei Vormgeving maakte in samenwerking met Studio 320° het nieuwe logo, huisstijl, promotiekaartjes en richtte de Facebook pagina in.

voor de portfolio presentatie kijk hier >  I Believe

ibelieve_snoei_vormgeving_grafisch_ontwerpbureau

infographic like je wijk

Infographic like je wijk. erg druk bezig met een infographic. Like je wijk is een initiatief van Ronald Schouten. Word uitgever van je eigen nieuws!  Zie het als een online magazine, met een uitgever, een hoofdredacteur en een redactieformule… of zoals we het noemen; een contentstrategie.

Meer over like je wijk vind je hier Like je wijk

infographic_snoei_wormgeving_grafisch_ontwerpbureau

I like RTC

I like RTC, Binnenkort meer hierover 🙂

kussen_RTC

trusted online casino malaysia minyak dagu mega888 pussy888 xe88 joker123 super 8 ways ultimate casino malaysia live22 mega888 免费电影 casino malaysia 918kiss